Belföld

Rendőrség: semmilyen negatív hatása nem volt a Viking Sigyn távozásának

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb szemlét tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a menetrend szerint ismét Magyarországon hajózó Viking Sigyn kabinos szállodahajón, Visegrádon.

A hvg.hu megkérdezte a rendőrséget, milyen további bizonyítékokat sikerült rajta találni, illetve hogy a munkát nem befolyásolta-e, hogy a baleset után a hajó elhagyta Magyarországot.

A lap azt a választ kapta,

a BRFK szakértők bevonásával a menetrend szerint Magyarországra érkező Viking Sigyn szállodahajón 2019. június 10-én Visegrádon újabb szemlét tartott. Hibát az első szemle során sem vétettek a rendőrök. A Viking Sigyn távozására kiadott engedély jogszerű és szakszerű volt, az semmilyen negatív hatást nem gyakorolt a további eljárás menetére. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb tájékoztatást nem kívánunk adni.

A dél-koreai kormány egyébként korábban kérte Magyarországot, hogy foglalják le a szállodahajót, ami hamarosan újra Budapestre ér.

Ahogyan azt megírtuk, a Hableány nevű turistahajó roncsát kedden kiemelték a Dunából és már el is szállították a csepeli kikötőbe.

A dunai hajókatasztrófával kapcsolatos legfrissebb cikkeinket ide kattintva találja.

Egy dél-koreai tévé szerint bizonyítékokat tüntettek el a Viking Sigyn hajóról
A stáb még Bécsben vette szemügyre a szállodahajót.

Kiemelt kép: Europress/AFP/Kisbenedek Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik