Belföld

Kánikula lesz az egész jövő héten

Ma a sok napsütést csak helyenként zavarhatják gomolyfelhők, amelyekből elvétve fordulhat elő lokálisan egy-egy futó zápor, esetleg zivatar – írja a Kiderül.hu az időjárás-jelentésében. Az északi, északkeleti szelet délelőtt északkeleten élénk, a Zemplén környékén erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szelet csak a Dunántúl északi felén kísérik élénk, olykor erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

A jövő hét további részében is marad a 30 fok feletti hőmérséklet, a mostani előrejelzés szerint pénteken lehet több helyen zivatar.

Kiemelt kép: Budapest, 2017. augusztus 4. Egy nõ ventilátort visz a kánikulában az Erzsébet körúton 2017. augusztus 3-án. A tartós kánikula miatt augusztus 6-án 24 óráig meghosszabbította a hõségriadót Szentes Tamás országos tisztifõorvosi feladatokért felelõs helyettes államtitkár. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik