Belföld

1500 kiló túlsúllyal hajtott a moldáv sofőr

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság négy hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal is sújtotta azt a moldáv sofőrt, aki az M3-as autópályán úgy közlekedett, hogy a járműszerelvénye megengedett legnagyobb össztömegét mintegy 1500 kilogrammal túllépte, írja a police.hu.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2019. június 8-án 16 óra 10 perckor az M3-as autópályán, a Geleji pihenő előtt egy moldáv sofőrrel szemben intézkedtek. A tehergépkocsi egy utánfutót vontatott, amelyeknek rakománya több, balesetet szenvedett személyautó volt. A rendőrök az igazoltatás során megállapították, hogy a férfi által vezetett járműszerelvény a megengedett legnagyobb össztömeget több mint ezerötszáz kilogrammal meghaladta.

A tetten ért sofőrt a járőrök előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság – még aznap meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőt négy hónapra eltiltotta a járművezetéstől, és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

Kiemelt kép: police.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik