Belföld

Rendőrt hívott a férjére egy nyírségi nő, mert kizárta a házból a gyerekével

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája kapcsolati erőszak miatt letartóztatta azt a nyírségi férfit, aki kizárta a házból a gyermekét és a családtagjait

Az italozó életmódot folytató F. S. rendszeresen bántalmazta a feleségét. Két héttel ezelőtt ismét elfajult a vita közöttük. A férfi életveszélyesen megfenyegette a feleségét, hogy megöli, ha nem költözik el a közös lakóházukból. Ezt követően a családtagjait és a gyermekét kizárta a házból. A család két órát töltött az utcán, s ezután a feleség értesítette a rendőrséget.

A bíróság távoltartást rendelt el az erőszakos férfival szemben, de pár nappal ezelőtt megszegte a távoltartás szabályait. Elment a felesége lakásába, majd ököllel esett az ágyban fekvő nőnek. Az asszonynak végül sikerült kimenekülnie az ingatlanból.

A bíróság szerint alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, megfélemlítené a sértettet, valamint kivonná magát a nyomozó hatóság intézkedése alól, ezért letartóztatta.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Fotó: Illusztráció/MTI/Lakatos Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik