Belföld

Letagadta a polgármester, hogy agyonlőtte egy kisfiú kutyáját, majd az autóján landolt az állat teteme

Megrázó történetről számolt be az Ugytudjuk.hu portál egy agyonlőtt kutyáról és egy hazugságokkal szembesített polgármesterről. A portálnak a horvátzsidányi Marton-Szállás hagyományőrző turisztikai központ tulajdonosa, Marton Ágoston írta meg történetét.

Szerda késő délután a férfi 10 éves gyermeke és Ugra nevű mudi kutyája horvátzsidányi birtokuk részéhez tartozó tóhoz indultak játszani. Pár perccel később egy nagy dörrenést hallottak. A gyerek próbálta magához hívni a kutyát, de hiába. A férfi pedig a lövés után lóra ült, és elindult a hang irányába. Előbb megtalálta a vadászok autóját, majd a vadászokat is, akik egy lesben ültek.

Beszámolója szerint egyikük egy közeli falu polgármestere (aki évekkel ezelőtt több lövéssel megsebesítette egy másik kutyáját), a másik személy pedig egy osztrák vadász volt. A férfi megkérdezte tőlük, nem látták-e a kutyát, ám mindketten tagadtak, azt mondták, ők is hallottál a lövést, de nem ők voltak, mélyebbről jött az erdőből. Márton Ágoston ezután bejárta az erdőt, de a kutya nem lett meg, ezért vissza ment a leshez, ahol a vadak számára kitett konyhai maradék mellett friss vérnyomokat talált.

Mint írta:

Üvöltöttem! A két vadász teljes nyugalommal szemlélte a dührohamomat. Tagadtak mindent. Elmondtam nekik, hogy a kutyus a kisebbik fiamé.

A férfi biztos volt benne, hogy a vadászok lőtték le a kutyát, mivel a vérfolt annyira friss volt, hogy a föld sem itta be, az is erősítette gyanúját, hogy arra a helyre csak abból a vadászlesből lehetett rálátni.

Kértem őket, majd könyörögtem, hogy legalább adják vissza, hogy normálisan eltemethessem. Még mindig tagadtak mindent.

– írta.

A két vadász ezután is mindent tagadott, majd összepakoltak és elmentek, a férfi ezután azokat a részeket is átkutatta, ahonnan a vadászok megpróbálták elterelni.

Felülvén a lovam hátára gyorsan végignéztem azokat a nagyobb növényeket a környéken, ahol sejthető volt valami sérülés, mert akkor már biztos voltam benne, hogy valahova csak bedobta és nem volt ideje megszabadulni tőle. A vadászles lábától két méterre lévő nagy csalánban találtam egy vastag szürke zsákot benne a gyermekem lelőtt vérző kutyájával Ugrával!

– idézte fel a történteket. Majd a kutyát hazavitte a zsákban, ezután autóba ültek a gyerekével és feleségével, és elmentek a polgármester házához, aki akkor érkezett meg fekete terepjárójával. A férfi üvölteni kezdett vele:

Az első reakció még mindig a bociszemű tagadás volt. Aztán mikor a motorháztetőre tettem a zsákot benne a kutyával akkor elcsendesült. Mondj már valamit te szemét! Üvöltöttem. Csak annyit mondott halkan, hogy szégyellem magam.

A portál cikke szerint a férfi ezután beszélt a fővadásszal, aki felvette a kapcsolatot a vadászkamarával is.

Frissítünk!

A portál felkereste Szakony települést, ahol a polgármester az a férfi, aki vélhetően a kutyát lelőtte. A hivatalban közöltél, hogy Farkas Gyula nem főállásban polgármester, így nem tudják, hogy mikor lesz bent a hivatalban de az biztos, hogy ma elutazott hosszú nyaralásra. Közben a lelőtt kutya gazdájától úgy értesült a lap, hogy a vadászkamara felfüggesztette Farkas tagságát.

Kiemelt képünk illusztráció (MTI / H. Szabó Sándor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik