Belföld

A vállalkozó szerint a csepeli polgármester félretájékoztat arról, hogy miért nem nyit a strand

Nem a valóságnak megfelelően tájékoztatta a csepelieket Borbély Lénárd polgármester arról, hogy miért állt le a strand felújítása – ezt állítja a polgármester Facebook-oldalára kiposztolt nyílt levélben a munkák elvégzésével megbízott cég vezetője.

Borbély június 1-jén a következőket írta ki az oldalára:

A mai nappal a strand fejlesztését végző cég érthetetlen módon levonult a strand területéről. Eddig is folyamatos csúszásban dolgoztak, most azonban egyértelmű, hogy nem kívánják befejezni a megkezdett munkát.

Eigler Tamás, az Intech Kft. ügyvezetője szerint viszont ebből semmi sem igaz, levonulásról szó sem volt. A 390 millió forintos átépítési és felújítási munkával megbízott cég munkatársait biztonságiakkal záratták ki a munkaterületről. Egyben azt is állítja, hogy a tervezés és az engedélyeztetés után a cég az elmúlt időszak esős időjárása ellenére mindent megtett, hogy kivitelezéssel tartsa a határidőt.

Az Intech Kft. az önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nyerte el a megbízást, amely többek között bontásokra és a termálvizes strandtéli öltözőépületének megépítésére szólt. Az eredeti szerződésben május 31. volt a teljesítés határideje, de ezt néhány nappal a szakítás előtt módosították, és szeptemberre tolták el.

A helyi sajtó egyébként már április elején megjósolta, hogy botrány lesz az Borbélyék által forszírozott felújításból. A 21ora.hu szerint ugyanis a megkésett kezdés miatt már a tavasszal látszott, hogy nem tud majd időben kinyitni a strand.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik