Belföld

Börtönben marad a soroksári futónő kivégzésével gyanúsított R. Szilveszter

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy aljas indokból, különös kegyetlenséggel megölte Gyurik Krisztinát.

A rendelkezésre álló adatok alapján R. Szilveszter megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013 szeptember 25-én este Soroksáron egy füves-bokros területen szexuális célzattal, brutálisan megölte, majd kifosztotta Gyurik Krisztinát.

A kényszerintézkedés legutóbbi meghosszabbítása óta a nyomozó hatóság a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény tényállását és jogi minősítését kiegészítette. Ez alapján a férfi bűncselekménye aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés mellett szexuális erőszak, továbbá kifosztás bűntettének megállapítására is alkalmas lehet.

A gyanúsított személyi körülményeire, életvitelére, valamint bűncselekmény miatt kiszabható súlyos ítélet miatt joggal feltételezhető, hogy R. Szilveszter elérhetetlenné válna, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért esetében csak a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik