Belföld

Kevesebb híradót és több bulvártartalmat akar a kormány

tv2 tények, tv2, stúdió, gönczi gábor, marsi anikó, stúdió, tények
tv2 tények, tv2, stúdió, gönczi gábor, marsi anikó, stúdió, tények

Módosítja a médiaszolgáltatásokkal kapcsolatos törvényt a kormány – írja az Azonnali. A módosítás benyújtója Semjén Zsolt, előadója pedig Rogán Antal. A várhatóan idén augusztusban életbe lépő módosítás teljesen eltörölné a reggeli kötelező híradókat, az esti híradók hossza pedig nem haladhatná meg a 45 percet.

Az Azonnali arról is ír, hogy az új szabályozás nagyobb teret ad a bulvártartalmaknak, és 20-ról 35 százalékra emelnék azt a műsoridőt, amely „nem szolgálja a demokratikus közvélemény tájékoztatását”. Augusztustól enyhítenének a pornótilalmon is: kód segítségével elérhetővé tennék ezeket a felnőtt tartalmakat lineáris műsorfolyamban, 18 éven felüli előfizetőknek.

A reklámidővel is rugalmasabban bánhatnak majd a csatornák, trükközhetnek azzal a tévék és a rádiók, hogy a számukra legfontosabb műsoridőben többpercnyi reklámot adnak le, míg a kevésbé nézettebb időszakokban kevesebbet. A rádiós piacon is lesz változás: már akár négy körzeti és hét helyi, vagy tizenkilenc helyi rádiós médiaszolgáltatásra is lehet egyszerre jogosultságot szerezni. Eddig egy valaki vagy egy országos, vagy két körzeti és négy helyi, vagy tizenkét helyi rádiós médiaszolgáltatásra lehetett jogosult.

kiemelt kép: TV2 sajtószoba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik