Belföld

Hőség, zivatar, jég – négy napig sárga az ország

Csütörtökig az egész ország figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt.

Hétfőn a kezdeti napos idő után délelőtt újra befelhősödik, a keleti megyékben megvastagszik a fátyolfelhőzet. Késő délelőttől elszórtan, nagyobb eséllyel délen, délkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. Nagy területen megélénkül az északkeleti szél, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet napközben 24-29, késő este 15-20 fok között alakul – írja a Kiderül.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a meleg idő mellett a következő napokban is többször lesznek záporok, zivatarok. Csütörtökig az egész ország országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes a zivatarok miatt.

Hétfőn főleg a délkeleti, déli országrészben a zivatarokat viharos szél (60-80 km/órás), jelentősebb mennyiségű csapadék és jégeső is kísérheti. 

Kedden, szerdán és csütörtökön mindenhol kisüt a nap, főleg délután, este többfelé lehet zivatar, környezetében erős, viharos széllökéssel. A hőmérsékleti mininum mindhárom nap 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 22-28, szerdán és csütörtökön 23-28 fok között alakulnak.

Pénteken a sok napsütés mellett északkeleten lehet több a felhő, és ott várható legnagyobb eséllyel zápor, zivatar, de összességében az előző napoknál már szárazabb idő várható. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 25-29 fokig melegszik a levegő.

Kiemelt kép: 24.hu / olvasói fotó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik