Belföld

Fel kell majd matricázni az állami támogatással vásárolt családi autókat

A kormány az autóvásárlási támogatásért cserébe azt kéri, hogy a családok helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az új, legalább hét személyes autójuk hátsó szélvédőjén – mondta Novák Katalin államtitkár múlt pénteken. A 444 viszont csütörtökön már arról ír, hogy a kormány honlapján tegnap megjelent „Matrica felhasználási útmutató” szövegéből az derül ki, hogy ez nem egy kérés, sokkal inkább feltétele a kedvezményes vásárlásnak. Ezt írják a tájékoztatóban:

Ez a használati útmutató segítséget nyújt a márkakereskedőknek, illetve azoknak a nagycsaládosoknak, akik a legalább hétszemélyes, új autójuk megvásárlásához igénylik a Családvédelmi Akcióterv részeként a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását. A kedvezményt ebben az arculati kézikönyvben meghatározott útmutatás alapján lehet matrica felhelyezésével érvényesíteni.

Az útmutatóban arra is kitérnek, hogyan kell majd helyesen felhelyezni a matricát:

Fotó: kormany.hu

 

Július elsejétől indul a program, a három gyereket nevelő vagy harmadik gyereküket váró családok igényelhetik a 2,5 milliót, egy legalább hétszemélyes új gépkocsi vásárlásához. Novák azzal számol, hogy egy év alatt mintegy 10 ezer nagycsalád veszi igénybe a támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik