Belföld

Szerdán is leszakad az ég, itt a friss veszélyjelzés

Felhőszakadásra, szélviharra és zivatarra figyelmeztetnek. Kiadták a riasztást is, kétfélét.

Szerdán is sokfelé lehet eső, zápor, szórványosan, legkisebb eséllyel a nyugati, északnyugati tájakon zivatar. Az északias szél megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik, az Alpokalja térségében, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet a Dunántúlon 14-18, keletebbre 20-25 fok között alakul.  Késő estére 11 és 18 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás, szélvihar és zivatar miatt adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést.

Azt írták, hogy a Nyugat-Dunántúl kivételével szórványosan, főleg  délutántól lehetnek zivatarok, amelyeket viharos szél, jégeső, a délkeleti országrészben felhőszakadás kísérhet. Az Alpokalján délutántól egy-egy 65-70 km/órás széllökés is előfordulhat.  északnyugati irányból. Még csütörtökön is az ország nagy részén valószínű eső, zápor, keleten zivatar.

Frissítés!

Kiadták az elsőfokú, citromsárga riasztást, felhőszakadás, illetve zivatar veszélye miatt. Azt írták, hogy éjjel a délkeleti régióban még döröghet az ég, de a zivatarok lecsengenek, éjszaka áztató jellegű esőre kell számítani, a csapadékzóna északnyugat felé elmozdul, csütörtökön zivatarokra leginkább délkeleten és a Tiszántúlon lesz esély, a zivatarokat viharos szél (55-65 km/h) és lokálisan nagy mennyiségű csapadék (>10 mm) kísérheti.

 

OMSZ: szerdától másként értelmezik a heves zivatart
Változik az arra kiadott riasztás és figyelmeztetés kritériuma is.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik