Belföld

Ripityára törte magát egy nyugdíjas házaspár, mert nem adták meg nekik az elsőbbséget

Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a 35-ös számú főútra történő felhajtás során nem adott elsőbbséget a védett úton haladó személyautónak.

A fiatalember a 354. számú út és a 35-ös számú főút kereszteződéséhez érkezve észlelte, hogy a forgalomirányító fényjelző készülék sárga villogó jelzést ad, az ott elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasításának megfelelően megállt, azonban úgy haladt be az útkereszteződésbe, hogy nagyfokú figyelmetlensége folytán nem biztosított elhaladási elsőbbséget a védett úton szabályosan haladó kocsi részére, így azzal összeütközött.

Az ütközés következtében a vétlen nyugdíjas sofőr kisodródott és nekiütközött az ott leállított, figyelmeztető jelzést használó tehergépkocsi elejének, majd tovább sodródva egy szalagkorlátnak ütközött. A nyugdíjas szegycsont-, orsó- és sípcsonttörést szenvedett. Az idős férfi felesége csigolyatörést és sorozatborda-törést szenvedett.

A fiatalember által vezetett tehergépkocsi jobb oldali első ülésén utazó személynek nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülése lett. Az ügyészség pénzbüntetést kért a fiatalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik