Belföld

Gyermekek rajzaiból nyílt kiállítás a Budapest Környéki Törvényszéken

A Budapest Környéki Törvényszék, a ZOOM Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal a társadalmi felelősségvállalás jegyében „Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” címmel hirdetett pályázatot az általános iskolásoknak, és a középiskolásoknak.

A pályázat során a sajátos nevelési igényű gyermekek és a közoktatásban részesülő társaik rajzos alkotásaikon keresztül mutathatták be milyennek látják a bíróságot, valamint a bírói munkát.

Gerber Tamás, a Budapest Környéki Törvényszék elnöke  a megnyitón megköszönte az ifjú művészeknek az alkotásokat, amellyel nemcsak a BKT, hanem a bírósági szervezetrendszer egésze gazdagodott, mert mondanivalójuk van, elgondolkodtatók, és visszajelzést adnak, hogy milyen kép él a fiatal generációban a bíróság szerepéről, az igazságos bíróról, a bírósági szervezetről.

Az érdeklődők június 11-ig tekinthetik meg a Budapest Környéki Törvényszéken a legjobb főváros környéki diákok által készített alkotásokat. Az országban készült legkiválóbb rajzokat pedig ősszel mutatja be az Országos Bírósági Hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik