Belföld

Megint egy halálos baleset a 4-esen, teljes útzár

Megint egy halálos baleset történ a 4-es számú főúton, ezúttal Karcag külterületén. A rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi és egy tehergépjármű ütközött a 163. kilométerszelvénynél.

A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben a személyautó sofőrje a helyszínen szörnyethalt A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését. A forgalmat mindkét irányból Karcag belterületén át terelik.

Ma reggel a székelyi leágazóban történt még tragikus kimenetelű baleset. Egy munkásokat szállító kisbusz karambolozott, hárman meghaltak, hatan pedig megsérültek. Hétfőn pedig a fegyverneki balesetben lelték a halálukat hatan.

Három munkás halt meg a 4-esen történt tragédiában Székelynél
Épp munkába igyekeztek a kisbusszal, amikor történt a baleset. Hat embert kórházba vittek a négyes karambol után.
Egy állapotos nő is meghalt a fegyverneki tragédiában
A hat áldozatból öten ültek a vétlen sofőr kocsijában.

Fontos megjegyezni, hogy a tíz elhunyt közül többen lehet, hogy még ma is élnének, ha használták volna a biztonsági övet. A fegyverneki tragédiában kocsiban ülők többsége ugyanis nem volt bekötve. 

A rendőrség éppen ezért ismételten hangsúlyozza, hogy a biztonsági öv használata a járművezető és utasai számára is kötelező, a használata pedig életeket menthet meg! Az pedig téves feltételezés, hogy kisebb sebességnél nincs jelentősége, mint ahogy az is, hogy a hátsó ülésen utazók jobban védve vannak. A passzív biztonsági eszközöket épp a testi sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki, amit ugyancsak nem szabad elfeledni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik