Belföld

Csalóka napfény, keleten szél és jégeső

A hétvégi melegebb időjárás után hétfőn ismét egyre több helyen eshet.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat süt a nap. Főleg a keleti tájakon lesz erősebb gomolyfelhő-képződés, ott elszórtan lehet zápor, zivatar. Délután a nyugati határvidéken sem zárható ki egy-egy zápor, zivatar. Az északnyugati szél többször megélénkül. A  hőmérséklet napközben 20-25, késő este 12-17 fok között alaklul – írja a Kiderül.hu.

Riasztás, figyelmeztetés nincs, az Országos Meteorológiai Szolgálat viszont azt írja, hogy éjfélig keleten, zivatar környezetében viharos lehet a szél (50-70 km/órás), kisebb méretű jég eshet, intenzív csapadék kíséretében. A nyugati határ közelében előreláthatólag este van egy-egy zivatarnak van esélye.

Vasárnap gomolyfelhő-képződésre és délután délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk.
Helyenként – elsősorban északkeleten és északnyugaton – zápor és egy-egy zivatar is lehet. A szél mérsékelt marad, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8-13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Hétfőn többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Filip Singer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik