Belföld

Hős utcai kerítés, teljes a káosz

A polgármester szerint a teljesen kusza ügy lezárása elhúzódhat az év végéig.

Az InfoRádióban a polgármester azt mondta, a bíróság hatályon kívül helyezte a kerület rendeletét, nem építhetnek kerítést a Hős utcai lakótelep köré. D. Kovács Róbert Antal ugyanakkor azt mondta, a döntés egyrészt nem jogerős, másrészt a kerítést nem az önkormányzat építette volna.

Bár a bíróság lakossági kezdeményezésre helyezte hatályon kívül a közgyűlési határozatot, szerinte a szándék valójában a társasházé, amelyben az önkormányzat többségi tulajdonos. A polgármester azt mondta, „a kerítés tízmillió forintba kerülne”, a 9 ezer négyzetméteres telekingatlant őrizné, mert az épületek sorsa nem lehet más, „mint a bontás.”

Az önkormányzat azt szeretné, ha a területen játszótér, sportolásra alkalmas felületek lennének, a környékbeli fiatalok odaszoknának. Kerítésre akkor is szükség lesz.

Addig az önkormányzati tulajdoni hányadot, a bontásra váró lakásokat és azokat az ott élő tisztességes embereket óvná attól,

hogy a telepre rossz szándékkal érkezők bármikor akadálytalanul bemehessenek a lakóterületekre, függőfolyosókra.

A polgármester azt mondta, az utóbbi hónapokban jelentősen változott a helyzet a rendőrségnek köszönhetően. A környéken a  drogkereskedelem ellehetetlenült, de az életkörülmények nem fenntarthatók.

A polgármester a bontásról azt mondta, a kerületnek a tömbben 150 lakása van, nagy részüket már kiürítették, lakóik elköltöztek. A magántulajdonosok jelentős részével megállapodtak, 80 még tulajdonossal még tárgyalnak a vásárlásról, cseréről. Ez utóbbi lehetőség mindenki előtt adott, de aki nem lesz partner, annál el fognak jutni a kisajátításhoz. Négy lakásnál a kormányhivatalnál már voltak tárgyalások, ezek bírósági ügyekhez is vezethetnek. Az ügy lezárása év vége táján reális – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik