Belföld

Hivatalosan is jogsértő volt a Figyelő listázása a Soros-zsoldosokról

A Magyar Helsinki Bizottság a Facebookra rakta ki, hogy pert nyertek a Figyelővel szemben, amiért a lap Soros György zsoldosának állította be őket a híres listázós cikkében. Ezért fél-félmillió forintot kell fizetnie a felpereseknek, és egy teljes oldalon lehoznia a bírósági döntést.

Egyértelműen jogsértő volt a Figyelő feketelistája. Fontos pert nyertünk a propagandamédiával szemben!

 

»Amióta az eszemet tudom, mindig kiálltam magamért és az érdekeimért. […] Amikor összesen ketten pereltük a Figyelőt a közel 300 emberből a listázás miatt, annak ellenére, hogy ingyenes képviseletet ajánlott fel a Helsinki és a TASZ, arra is rájöttem, milyen kevesen vagyunk ilyenek. Mi ma első fokon megnyertük ezt a pert. És abban a pillanatban amikor a bíró egyértelműen jogsértőnek nevezte azt a cikknek nem nevezhető irományt, ami miatt felemeltem a hangom, arra gondoltam, hogy tökmindegy mi lesz a másodfokú ítélet. Mert kimondatott, hogy igazam van. Hogy van, volt és lesz értelme kiállni magamért« – írta Fb-oldalán Jávor Kata, aki az egyik ügyfelünk volt a Figyelő elleni perben.

 

A bíróság ma kimondta, hogy a felperesek jó hírnevét sérti az a tényállítás, amely őket Soros György bármilyen akaratának végrehajtójaként, különösen a negatív jelentéstartalmú „zsoldosként” állítja be. Kötelezte a Figyelőt, hogy egy teljes oldal terjedelemben tegye közzé a bírósági döntést. Emellett a lapnak fejenként 500-500 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie a felpereseknek és az újságnak kell állnia a perköltséget is.

– írja a Facebookon a Magyar Helsinki Bizottság. A perben a TASZ képviselte  a felpereseket. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik