Belföld

Szijjártó szerint a kormánynak kordában kell tartania a munkára rakódó adóterheket

A cégek adóterheit pedig folyamatosan könnyíteni kell a miniszter szerint.

Az új technológiák alkalmazása minden nemzetgazdaságban a siker előfeltétele – mondta Szijjártó Péter csütörtökön a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) digitális innovációval foglalkozó miniszteri értekezletén Párizsban.

Szijjártó az MTI tudósítása szerint a kormányok felelősségét hangsúlyozta, és elsődleges feladatként az oktatási rendszerek korszerűsítését említette, hogy a diákok olyan képességek és tudás birtokában legyenek, amivel versenyképesek lehetnek a munkaerőpiacon. Megjegyezte: a bonyolultabb tudás révén emelkednek a munkabérek, és ez a folyamat már zajlik Magyarországon. Azt is mondta, hogy szerinte

a kormányok feladata kordában tartani a béremelkedést,

mert különben gyengül az adott ország versenyképessége és kevésbé lesz vonzó befektetőknek. Szerinte folyamatosan könnyíteni kell a magas hozzáadott értékű termékeket gyártó, fejlett technológiákat bevezető cégek adóterhét, aminek révén a vállalatok pénzt takaríthatnak meg, abból pedig fejlett, digitális technológiájú beruházásokat eszközölhetnek. A közép-kelet-európai országok jó példával járnak elöl alacsony adóikkal – mondta.

Frissítés

Az MTI nyolc órával kiadása után javítást közölt a korábban kiadott híréhez. Eszerint a miniszter nem azt mondta, hogy a béremelkedést kell kordában tartani, hanem a munkaerőköltséget, vagyis a munkára rakódó adóterheket.

(Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik