Belföld

Farkas Flórián migránsokkal riogatja a cigányságot az EP-kampányban

Levelet küldött a roma nemzetiségi önkormányzatoknak.

Kampánylevelet küldött a roma nemzetiségi önkormányzatoknak a Farkas Flórián vezette Lungo Drom, amely szerint „a migráció jelenti a legnagyobb fenyegetést a cigányságra”.

Az Azonnali azt írja, hogy a fideszes parlamenti képviselő Farkas jegyezte levél azzal érvel a Fidesz mellett, hogy „a cigányságot bevonva értünk el visszafordíthatatlan eredményeket az oktatás, a foglalkoztatás, az életkörülmények javítása területén”, ám „aki a migrációt támogatja, annak nem érték a nemzet, a család, a kereszténység”.

Mi azt szeretnénk, hogy az asszonyaink, lányaink egyedül is kimehessenek az utcára, ne kelljen félniük erőszakos cselekedetektől, mint ahogyan arra számos példát láttunk azon országokban, melyek nagy számban fogadtak be migránsokat

– áll a levélben, ami azzal is riogat, hogy a foglalkoztatásra, oktatásra, a magyar emberek munkájára szánt pénzt „el kell költenünk beilleszkedni képtelen, idegen kultúrájú milliók fenntartására”. A levélben azok a mondatok köszönnek vissza, amiket Farkas áprilisban a Magyar Hírlapnak nyilatkozott az EP-választás kapcsán.

Farkas Flóriánról a portál megjegyzi: amellett, hogy a nevéhez fűződik a milliárdos bukásnak bizonyult Híd a munkába foglalkoztatási program, a 2018-ban induló parlamenti ciklusban még egyetlen indítványa sem volt, és felszólalnia sem sikerült a parlamentben 2014 óta. A Lungo Dromnak pedig, annak ellenére, hogy 2019-ben járunk, honlapja sincs. (Fotó: MTI / Mészáros János)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik