Belföld

Egy bv-s dandártábornokot és egy civilt is kihallgattak VV Fanni ügyében

Egy magas rangú bv-s tisztet és egy civilt is kihallgattak a rendőrök VV Fanni ügyében két héttel ezelőtt. Ezt a Novozánszki Fanni megölésével gyanúsított B. László nagybátyja, Brodmann Péter mondta lapunknak a csütörtöki letartóztatás meghosszabbításáról döntő tárgyalás után.

Laci munkakapcsolatban volt a bv-s tiszttel és a civil emberrel is. Előbbi pont a gyilkosság utáni nap találkozott Lacival, hogy megbeszéljenek egy munkát, amit a rabok végeznek el. Arra voltak kíváncsiak a nyomozók, hogy zihált, zaklatott volt-e László, vagy észlelt-e rajta bármilyen furcsaságot a tiszt. De azt mondta, hogy semmi ilyet nem látott.

– mondta Brodmann. Ezt megerősítette lapunknak Bálint Roland, B. László ügyvédje is, aki annyit tett hozzá, hogy a dandártábornok a kihallgatása során megerősítette, hogy volt bent az intézményben az ügyfele, ám a munka nem jött össze.

B. László nagybátyja azt mondta, hogy az unokaöccse egy darabig még biztosan rács mögött marad. Erről így beszélt:

Ilyen gyorsan szerintem még soha nem zavarták le a kényszerintézkedésről szóló tárgyalást. Az ügyben eljáró nyomozási bíró újabb két hónappal hosszabbította meg Laci letartóztatását szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt. Ha nem lesz vádemelés hamarosan, akkor szerintem ezt el fogják játszani novemberig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik