Belföld

Tizenhatszor próbálkoztak unokázós csalással

A budapesti nyomozók egy korábbi unokázós csalással összefüggésben elfogtak egy 16 éves lányt, valamint társa, B. Szabina ellen elfogatóparancsot adtak ki – írja a police.hu. Korábban a budapesti rendőrök elfogtak két férfit, akik unokázós csalásokat követtek el Budapesten.

A tettesek vezetékes telefonszámokat hívtak fel, a telefonáló a hívott fél rokonának vagy barátjának adta ki magát és közölte, hogy a közeli hozzátartozójukat albánok rabolták el, s tartják fogva. Amennyiben a hívott fél hajlandóságot mutatott a kért pénz átadására, elmentek a pénzért vagy egy szeméttárolóba dobatták, és később vették ki onnan.

A nyomozók szerint az elkövetők 16 személyt hívtak fel, közülük öt idős személytől több mint 1,5 millió forint értékben arany ékszereket, valamint hárommillió forintot csaltak ki.

A rendőrök  egy kutatás alkalmával mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, átutalási megbízásokat  találtak. Kálon elfogták a csalók 16 éves társát, aki az egyik bűncselekménynél a pénzt vette át a sértettől.

A lányt csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és azonosították a 26 éves B. Szabinát, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki orgazdaság vétség miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik