Belföld

Fegyvereket és páncélozott járműveket is vesz a TEK

Csütörtökön megírtuk, hogy egy soron kívüli kormányrendeletben 5 milliárd forintot adott a Terrorelhárítási Központnak Orbán Viktor. A kormányrendeletből nem derült ki, hogy pontosan mire is megy ez a pénz, a Világgazdaság pénteki számában azonban rákérdezett a TEK-nél.

Jeszenszky Nándor kommunikációs vezető azt mondta, hogy speciális védőfelszereléseket, lövedékálló mellényeket, fegyvereket vásárolnak, valamint fejlesztik az éjjellátó képességek fejlesztését is.Ezen kívül új páncélozott bevetési járműveket is terveznek vásárolni azért, hogy a vidéki városokban is mindig rendelkezésre álljanak azok a létrás beavatkozó járművek, amelyek a fővárosban rendszeresen használnak. A szóvivő a lapnak megjegyezte, hogy a TEK, amikor lehet, nyilvános közbeszerzéseket ír ki, de a mostani fejlesztések, például a haditechnikai beszerzések mentesülnek a nyílt eljárás alól.

A kiegészítéssel együtt idén már 35 milliárd forintból gazdálkodó TEK a költségvetéséből 16,2 milliárd forintot költhet bérekre, ez 5,1 százalékos növekedés az előző évhez képest. Dologi kiadásokra 3,9 milliárd forint, beruházásokra pedig 9,7 milliárd forint jut.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Lakatos Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik