Belföld

Részeg volt a ceglédi tömegszerencsétlenséget okozó buszsofőr

A Budakörnyéki Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséget okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat azzal a buszsofőrrel szemben, aki Cegléd térségében ittasan egy körforgalomban felborult az autóbusszal. A baleset következtében 17 utas sérült meg.

A sofőr 2017 júliusában Cegléd lakott területén kívül, a 311. számú főúton Tápiószőlős felől Cegléd irányába közlekedett egy szerződéses autóbuszjárattal. A buszon huszan utaztak.

A férfi ittasan vezette az autóbuszt. Vérében olyan mértékű etil-alkohol koncentráció volt, ami a bűncselekményi minősítést megalapozó mennyiség közel háromszorosa. Ittassága miatt figyelmen kívül hagyta a 60 km/h-s sebességkorlátozást, és 90 km/h-val közelítette meg a körforgalmú kereszteződést. Ebben a körforgalomban az autóbusz csak 20-25 km/h sebességgel tudott volna biztonsággal áthaladni. A férfi ennek a sebességnek közel háromszorosával,  64-70 km/h-val haladt be a körforgalomba.

Az autóbusz kisodródott, majd oldalára felborult. A baleset következtében, az autóbusz utasai közül egy személy maradandó fogyatékossággal járó, súlyos sérülést, további négy személy súlyos sérülést és 12 személy könnyű sérülést szenvedett. Az ügyészség börtönt kért a buszsofőrre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik