Belföld

„Kövér szerint Áder agymosott”

Erre a következtetésre jutott az MSZP-Párbeszéd, de a DK sem hagyta annyiban a házelnök szavait.

Ujhelyi István és Jávor Benedek emlékeztetett rá, hogy Kövér Lászlónak aznap sikerült agymosottnak neveznie mindenkit, aki a klímaváltozást tartja napjaink legfőbb kérdésének, amikor Áder János arról beszélt, hogy „szemlélet- és technológiaváltás nélkül ökológiai katasztrófa és társadalmi összeomlás vár ránk.”

Mint írták, a házelnök elég gyorsan magáévá tette a Fidesz új szövetségeseinek, az európai szélsőjobboldalnak a szóhasználatát, de jobban tenné, ha ilyen kinyilatkoztatásai előtt

légkondis irodáját és autóját maga mögött hagyva sétálgatna az országban, és akkor talán neki is feltűnne az évről évre szélsőségesebb időjárás.

A politikusok közölték, ha Kövér el is hiszi, amit mond és nem „olyan gyáva, mint Orbán Viktor és Trócsányi László”, álljon ki egy vitára, mondja el, „miért nem tesz semmit a Fidesz a klímaváltozás ellen, amely a gyermekeink jövőjét veszélyezteti.”

DK: Kövér nem tudja, miről beszél

Oláh Lajos képviselő siralmasnak nevezte a házelnök szavait. Mint írta, elképzelhetőnek tartják, hogy Kövér László maga is átesett egy alapos agymosáson, amikor a nemlétező bevándorlókérdést a nagyon is létező klímakatasztrófa elé sorolja.

Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán azt írta, Kövért Lászlót ezek szerint nem zavarja, a bestsellereivel még a főnökét (Orbán Viktort – a szerk.) is lenyűgöző sztártörténész, Yuval Noah Harari vészjósló próféciája a klímaváltozásról.

A DK elnöke szerint az, hogy Kövér csak menekülteket lát, jelzi, hogy vak a világ dolgaira, a holnap kihívásaira. Nem érdekli a holnap.

Júdásként pár szavazatért elárulja a jövőt. Úgy is fog megmaradni a nemzet emlékezetében, mint Júdás a keresztény hitvilágban. Silány senkiként.

Harari: A legkorruptabb politikusok a leghangosabb idegengyűlölők
Yuval Noah Harari izraeli sztártörténészért egyszerre rajong Bill Gates, Barack Obama és Orbán Viktor. Interjúnkban szuperoligarchákról, nukleáris háborúról és nacionalizmusról beszélgettünk, de szóba került az is, hogy tényleg meghívta-e Orbán beszélgetni.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik