Belföld

Életfogytiglant kért a főügyészség a kétéves gyermeket és anyukáját kivégző várpalotai gyilkosra

A Veszprém Megyei Főügyészség több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés  miatt emelt vádat azzal a 40 éves férfival szemben, aki megölte a volt barátnőjét és a kétéves gyermekét tavaly szeptemberben.

B. Zsolt 2018 tavaszán a munkahelyén ismerte meg a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt, aki emiatt szakított az élettársával és maga nevelte tovább a kétéves gyermekét. B. Zsolt júliusban a nőhöz költözött, és hosszú távú, közös életet tervezett velük.

A nőnek elege lett a férfi viselkedéséből és a gyermekkel szembeni féltékenységéből, ezért szeptember közepén közölte vele, hogy szakítani akar, majd két nappal később gyermekével együtt visszaköltözött a volt élettársához.  B. Zsolt nem tudott belenyugodni ebbe, de a nő visszautasította a közeledését. A fiatal nő végül beleegyezett, hogy amikor hátramaradt dolgaikért visszamennek a Baglyas-szőlőhegyi házba, akkor a férfi elbúcsúzzon tőle.

B. Zsolt késő délután érkezett a házhoz. Ott-tartózkodása során a nő fejfájásra panaszkodott, ami miatt a férfi a kanapén mellé térdepelt, a halántékát masszírozta, majd hirtelen két kézzel megragadta a nyakát, és addig szorította, amíg a nő meg nem fulladt. Ekkor ment be a szobába a kétéves gyermek, aki sírva édesanyját szólítgatta, és felmászott mellé a kanapéra. A férfi megragadta a kicsit, bevitte a gyerekszobába, majd egy konyhakést vett magához, és azt a földön fekvő gyermek mellkasába szúrta. A kisgyermek vérzéses sokk következtében elhunyt.

A férfi megpróbálta rablógyilkosságnak álcázni a gyilkosságokat. A ház bejárati ajtajának üvegét betörte, az értékesebb műszaki cikkeket pedig elrejtette a melléképületben.

B. Zsolt az első két alkalommal beismerő vallomást tett, de utána már tagadta a gyilkosságokat.

Az ügyészség életfogytig tartó fegyházat kért a férfira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik