Belföld

„Ők mondták, hogy téged meg kell ölni” – mondta az ikertestvérére láncfűrésszel támadó férfi

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly ősszel láncfűrésszel támadt az ikertestvérére Gödön.

A munka során a vádlott megkérte a fivérét, hogy indítsa be a láncfűrészt. A férfi ennek semmi okát nem látta, ezért nem teljesítette a kérését. Erre a testvére maga indította be a láncfűrészt, majd azt maga előtt tartva az ikertestvére felé indult. Miután a sértett közelébe ért, teljes gázt adott a fűrésznek, majd nagy lendülettel a testvére felé suhintott. A sértett hátrált, elbotlott és elesett. Közben a fűrész a karját és a hátát elérte és megsebezte.

A sértett lábra állt, majd mindkét kezével – melyeken vastag munkavédelmi kesztyű volt – megragadta a láncfűrészt. A dulakodás közben a sértett megkérdezte a vádlottól, hogy mit akar, mit csinál, mire a vádlott azt felelte, hogy „ők mondták, hogy téged meg kell ölni”!

A megtámadott férfinak sikerült a fűrészen a féket behúzni, így a motor akadozni kezdett. Ezt a pillanatot kihasználva a megsebesült férfi elfutott. Testvére egy darabig üldözte őt láncfűrésszel a kezében, majd visszament az építkezésre, ahol a kiérkező rendőrök elfogták.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés kísérletével vádolja a férfit. Az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt a testvérére támadó férfival szemben, aki elfogását követően letartóztatásba került, jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Fotó: Pest Megyei Főügyészség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik