Belföld

25 év fegyházat kapott a fogyatékos nyugdíjast megerőszakoló, megölő fiatal

Huszonöt év fegyházra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a 21 éves férfit, aki két évvel ezelőtt húsvétkor részegen megerőszakolta, majd megölte a szomszédasszonyát. Bolyós Gergő, a törvényszék sajtótitkára megkeresésünkre elmondta, hogy a férfit szexuális erőszakban és emberölésben is bűnösnek mondta ki a bíróság.

A férfi 2017-ben, húsvét hétfőn minden előzmény nélkül részegen rátámadt a szomszédos ingatlanban élő, a mozgásában és védekezésben erőteljesen korlátozott hetvenes éveiben járó idős asszonyra, akit többször fejen és arcon ütött. A bántalmazástól földre került asszonyt a férfi előbb felrángatta, majd tovább bántalmazta.

Amikor a férfi félbehagyta a verést, a nyugdíjas asszony a házába menekült, de a tettes ide is követte és tovább folytatta a bántalmazást. Amikor az asszony képtelen volt a további védekezésre, megerőszakolta. A történtek után a férfi magára hagyta az áldozatát, aki belehalt a sérüléseibe.

A férfi a nyomozás során még beismerte a bűnösségét, a bíróságon azonban tagadta a szexuális erőszakot, valamint a gyilkosságot is. Az idős asszonyt meggyalázó gyilkos nem élt az utolsó szó jogával. A bíróság 25 év fegyházra ítélte azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható szabadon feltételesen leghamarabb. Az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozata megtételére, míg a vádlott és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik