Belföld

A szülők anyagi támogatását kérik egy térkőburkolathoz a kisvárdai iskolában

Ezer, ötezer és tízezer forintos úgynevezett „térkőjegyeket” lehetett vásárolni a kisvárdai Vári Emil Általános Iskolában az osztályfőnököknél, hogy ezen összegekkel támogassák a szülők a „a tanulói környezet szebbé tételét”, írja a Népszava.

A lapnak egy édesapa elmondta, hogy ugyan elvileg mindez önkéntes alapon megy, valójában közel sem erről van szó:

tt a névsor az osztályfőnöknél, a szülők meg be vannak rezelve, hogy ha nem adnak legalább tízezer forintot, akkor szúrós szemmel néznek majd a gyerekre. Van, aki erőn felül is beruház, csak hogy lépést tartson a többi szülővel, meg hát ezer forintot adni amúgy is ciki, így mindenki igyekszik többet adni. Csak azt nem értem, hogy egy állami fenntartású iskolában miért a szülőktől kell összetarhálni a pénzt? Miért nem futja a befizetett adónkból arra, hogy a gyerekeink normális körülmények között tanuljanak.

A Kisvárdai Tankerületi Központ azzal kapcsolatban, hogy miért kell a szülők anyagi támogatását kérni egy térkőburkolathoz, azt közölte, hogy 2017 óta 207 millió forintból fejlesztették az intézményt pályázati forrásból vagy uniós pénzből, viszont

a Kisvárdai Tankerületi Központ jelenleg, és a jövőben is a gazdálkodására irányadó jogszabályok figyelembe vételével jár el, ugyanakkor nem kívánja korlátozni az intézményekben működő szülői szervezetek önálló döntéseit.

Egy iskolai forrás szerint azonban nem a szülők kezdeményezték a térkőjegy bevezetését, hanem az igazgató utasítására kezdték el ezeket árulni.

Egyébként miután a lap elküldte kérdéseit, lekerült az iskola honlapjáról a térkőjegyek vásárlására buzdító oldal, sőt az ezzel kapcsolatos Facebook-bejegyzésnek is nyoma veszett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik