Belföld

A 24.hu csapata nyerte a Hégető Honorka-díj fődíját

A 24.hu alkotói csapata nyerte a Hégető Honorka-díj fődíját. A zsűri a 24.hu két videóját díjazta.

Az egyikben a Böjte Csaba alapítványa által működtetett Gyermek Jézus Otthont mutattuk be Székelyhídon. A felújított kastélyépületben élő huszonegy gyerek a környékbeli falvak mélyszegénységben élő családjaiból került ide.

A másik pedig Hana Samir Kamel Mátyás téri kifőzdéjéről szól, ahol a nyolc éve Magyarországra érkezett egyiptomi férfi ingyen ételt ad a környék szegényeinek.

A díjat a két videó alkotói, Bárdi Bálint, Szász Zsófia és Zalavári Noémi vették át. A Hégető Honorka-díjat olyan videoriportok készítőinek ítéli oda a zsűri, akik különleges társadalmi érzékenységű riportokat készítenek el magas színvonalon. A díjat az akkor az RTL Klubnak dolgozó Szepesi és Társai Ügyvédi iroda alapította a 29 éves korában autóbalesetben elhunyt tévés szerkesztő Hégető Honorka emlékére.

Megosztott díjat kapott még Moskovics Judit, az RTL Klub Házon kívül című műsorának szerkesztő-riportere, és Földes András, az Index.hu újságírója.  Szintén megosztott díjat kapott továbbá Chilton Flóra és Hauer Szilvia. Chilton Flóra az Északi Támpont Egyesület alkotója, aki Reziliencia című videoklipjével nyert.

A díjátadó szervezői posztumusz díjjal fejezték ki tiszteletüket a márciusban elhunyt Baló György személye és munkássága iránt, aki a kezdetektől a Hégető Honorka-díj zsűrijének elnöki posztját töltötte be. A díjat Baló György lánya, Baló Vera vette át. A Hégető Honorka-díj zsűritagjai idén Veiszer Alinda, Horvát János és Weyer Balázs újságírók voltak, a zsűri elnöke Horvát János. A díj támogatói az RTL Klub, a Telenor Magyarország Zrt. és a Hégető-család.

Frissítünk! – 2018. 05. 26. 18:08

A cikkben eredetileg azt írtuk, hogy a díjat az RTL Klub alapította, az igazság ezzel szemben az, hogy az alapító a Szepesi és Társai Ügyvédi Iroda volt.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik