Belföld

Márki-Zay nem véletlenül megy Orbánnal egyszerre Amerikába

Szerinte nem ok nélkül fogadják éppen aznap, amikor a magyar  kormányfő is bejut végre a Fehér Házba.

Mint korábban megírtuk, május 13-án nemcsak Donald Trump fogadja Orbán Viktort, hanem az amerikai külügy is Kész Zoltánt és a hódmezővásárhelyi polgármestert. A Klubrádiónak Márki-Zay Péter azt mondta, szerinte az időzítés nem véletlen, kicsi esélyét látja, hogy véletlen lesznek egy nap Washingtonban, hiszen őket is a Trump-adminisztráció hívta meg.

A polgármester – aki a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője is – arra számít, hogy washingtoni megbeszélésein szóba kerül a magyarországi helyzet megítélése amerikai és ellenzéki  szemmel.

Az Egyesült Államokat aggasztja közeledésünk az oroszokhoz, kínaiakhoz, így szerinte az is felvetődhet, meddig lesz Magyarország tagja az EU-nak és a NATO-nak és ezeket a kérdéseket Orbán Viktor is megkaphatja.

A független polgármester a műsorban beszélt arról is, hogy miközben a Fidesz állandóan bírálja az EU vezetését a migráció miatt, de amikor Brüsszel lépne az ügyben, azt blokkolja, idehaza pedig a kommunista időket megszégyenítő propagandával elzárja a valós információkat a választóktól.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik