Belföld

A hideg marad, de két nap esőszünet jön

Átmenetileg szárazabb, kissé enyhébb levegő érkezik.

Kedden napközben a legtöbb helyen kisüt a nap, de napközben gomolyfelhők képződnek, felhőátvonulásokkal. A keleti határ mentén végig sok lesz a felhő. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Zemplén térségében olykor viharos lökések kísérik. Délután veszít erejéből a szél. A csúcshőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, a keleti határ mentén lesz a hidegebb. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, késő délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül, délután, estefelé a Kisalföld térségében megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 6 fok között alakul, helyenként gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Csütörtökön többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé lehet eső, zápor. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős idő várható több órás napsütéssel.
Elszórtan zápor, esetleg zivatar előfordulhat. A nyugatira, északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik