Belföld

Zsarolás miatt vádat emeltek a Fidesz volt képviselője ellen

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint vádat emeltek egy volt józsefvárosi önkormányzati képviselő ellen, aki a képviselői megbízatását használta fel arra, hogy pénzt követeljen egy házfelügyelőtől, de nem járt eredménnyel.

A 24.hu információi szerint a Fidesz-KDNP volt képviselőjéről van szó, aki a politikusi munkája mellett az egyik kormánypárti televízió riportere is volt. 

A férfi két éve januárban mondott le képviselői mandátumáról a józsefvárosi képviselő-testületben, ezért időközi önkormányzati választást kellett kiírni.

Pénzeket szedett be a VIII. kerület fideszes képviselője, ezért kellett lemondania
Eddig titkolták, miért kellett időközi önkormányzati választást kiírni Kocsis Máté kerületében.

A vádirat szerint a vádlott, egy 45 éves férfi a VIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének tagja volt. A sértett 2015-ben a vádlottól szerzett tudomást a kerületben induló házfelügyelői programról, amelyre eredményesen pályázott, és ily módon bérelhetett egy házfelügyelői lakást is.

Az önkormányzati képviselő 100 ezer forintot kért a sértettől, azt állítva, hogy neki köszönheti a házfelügyelői állását, a másik férfi ezt megfizette. A vádlott ezt követően 2016-ban több ízben megfenyegette a házfelügyelőt, ha nem fizet neki ismételten, akkor megakadályozza, hogy a házfelügyelői és a lakásbérleti szerződését meghosszabbítsák. Amikor nem jutott pénzhez, akkor a sértett megbízásának és a lakásbérletnek a megszüntetését helyezte kilátásba. Az újabb pénzátadásra nem került sor, a vádlott mandátuma pedig megszűnt.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen hivatalos személyként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, amely bűncselekményt a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik