Belföld

Kamu feladatsor terjed a magyarérettségihez

Hétfőn országszerte a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal folytatódnak az idei érettségik. A diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról.

Középszinten az I. feladatlap egy szövegértési (60 perc) és egy szövegalkotási (30 perc) feladatot tartalmaz. A dolgozatokat a 90 perc leteltével a felügyelőtanár összegyűjti, ezután osztják ki a II. feladatlapot, amelyen egy műértelmező szöveget kell alkotni 150 perc alatt.

Az emelt szintű írásbeli szövegértési és nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból, valamint két különböző szövegalkotási feladatból tevődik össze. A diákok egyetlen feladatlapot kapnak, a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg, és a feladatok megoldásának sorrendjét is meghatározhatják.

Az Index vasárnap este szúrta ki, hogy negyed tízkor megjelent egy Magyar érettségi 2019 című PDF-fájl az egyik legnépszerűbb magyar fájlcserélő oldalon, az nCore-on.

A dokumentum azonban természetesen nem a hétfői feladatsort tartalmazta, hanem a 2007-es októberi érettségi feladatsora volt, a feltöltő csak átírta a fájlban szereplő dátumokat a feltöltés előtt.

Hétfő reggel a PDF-fájl már nem elérhető az nCore felületén, azonban az Index szerint így is legalább 400-an letöltötték a kamu feladatsort.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik