Belföld

Beázott egy kaposvári iskola, rendkívüli szünetet rendeltek el

A kaposvári Gárdonyi Géza Tagiskola Facebook-oldalán vasárnap tettek közzé egy posztot, melyben az olvasható:

Kedves gárdonyis Kollégák! Holnap mindenki gumicsizmában és meleg ruhában jöjjön dolgozni!

Az épület ugyanis annyira szétázott, hogy az igazgató és a tankerület vezetője kétnapos rendkívüli szünetet rendelt el, írja a Népszava. A tanárok és az iskolai alkalmazottak a tantermekben, folyósokon és a tornateremben küzdenek a vízzel, hétfő délelőttig harminc köbmétert takarítottak el, azonban még körülbelül háromszáz köbméter lehet a tetőn és a falakban.

Fotó: Facebook/Gárdonyi Géza Tagiskola Kaposvár

Az iskola energetikai korszerűsítése februárban kezdődött meg, a vállalkozónak a nyílászárók cseréje mellett a fűtési rendszert kellett korszerűsíteni, illetve az épület szigetelését is felújítja.

Az épület életveszélyessé vált, az álmennyezet annyira megszívta magát, hogy bármikor leszakadhat. Az alkalmazottak szerint kizárt, hogy a kétnapos szünet után újrakezdődhessen a tanítás.

Frissítünk!

A Kaposvári Városháza hétfő délután közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, melyben azt írták: jelenleg az iskola energetikai korszerűsítése zajlik, ami érinti a tetőszigetelés javítását is. Kaposvár város műszak-pályázati igazgatósága felszólította a kivitelezőt, hogy haladéktalanul szüntessék meg a beázást, a tantermeket soron kívül állítsák helyre, és kezdjék meg a kárelhárítást, hogy minél előbb zavartalanul folytatódhasson az oktatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik