Belföld

Ellopta, majd sportfogadásokra költötte a pénzt a szállodai recepciós

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte 3 év próbaidőre felfüggesztve azt a recepciósként dolgozó férfit, aki elsikkasztotta a munkáltatója által rábízott pénzt. A bíróság két rendbeli, üzletszerűen elkövetett sikkasztásban  találta bűnösnek Z. Zs.-t.

A 36 éves debreceni férfi Hajdúszoboszlón, egy szállodában éjszakai recepciósként dolgozott. Feladataihoz tartozott a kassza kezelése, valamint az ugyanott működő trafik esti zárásakor átadott bevételeinek megőrzése, egy széfben történő elhelyezése.

A férfi férfi egy tavaly nyári napon kivett 270 ezer forintot a recepció kasszájából, amit el is költött. Néhány nappal később a rábízott pénztárból is kivett 200 ezret, majd a teljes összeget sportfogadásra költötte. Mivel a férfi elbukta a pénzt, ezért úgy döntött, hogy a trafik ugyancsak rábízott bevételéből fogja az összeget visszapótolni, így a részére átadott közel 1.6 millióból lenyúlt 200 ezret, amit betett a szálloda pénztárába.

A férfi aznap éjjel még egyszer eljátszotta ugyanezt, csak akkor már 300 ezret bukott el, majd nyúlt le a trafik pénzéből.  Z. Zs. másnap éjjel a recepció pénztárából már 1 millió forintot vett ki, amit ismét sportfogadásra költött és el is vesztett. A trafik korábbról megmaradt bevételét, több mint 1.1 millió forintot a férfi ellopott, egy milliót visszatett a hotel pénztárába, míg a megmaradt pénzzel együtt munkaidő után bement a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol feladta magát.

A szerencsejátékbolond férfi már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyalás jogáról. Sal Ildikó bíró az ítélet indoklása során súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi a munkaadójával fennálló bizalmi viszonyt kihasználva okozott kárt, ugyanakkor enyhítő körülményt értékelte, hogy a férfi büntetlen előéletű.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, míg a férfi és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

Fotó: illusztráció/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik