Belföld

Orbán Viktor: Döntsük el, hogy kapjon-e ma Ádám kakaót

Orbán Viktor Magyarország felvirágoztatása és Európa megmentése mellett arra is képes időt szakítani, hogy születésnapja alkalmából személyesen lásson vendégül egy hároméves kisfiút a Parlamentben.

A miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videóban egy háromtagú család látogat a kormányfőhöz, aki már az erkélyen várja az érkezésüket.

A két meg nem nevezett szülő a mindvégig a háttérben marad (bár az anyuka azért nem marad virágcsokor nélkül), a kormányfő a születésnapját ünneplő Ádámra koncentrál. A kisfiú azt hiszi, hogy Orbán Viktor házában vannak, ő azonban ezt szerényen elhárítja, és elmagyarázza, hogy „ez egy olyan ház, ami a tied is, Ádám”, mert ez a magyarok közös háza.

Ádám a későbbiekben kap egy zsákot a miniszterelnök úrtól, van benne egy szirénázó kisautó, aztán közösen felfedezik az Országházat, paroláznak a magyar zászló előtt, tiszteleg nekik a koronaőr, Orbán gyakorlott nagypapaként a kisfiú életéből vett példán keresztül megmutatja, hogyan szoktak szavazni, és még egy ceruzát is kihegyez neki.

„Áldás békesség” – köszön el végül Magyarország első embere az alighanem életre szóló élményben részesült családtól.

Orbán Viktor nem először bizonyítja, hogy szereti a gyerekeket, a választás előtt még egy óvodába is ellátogatott, amiért annak ellenére is megbüntette 350 ezer forintra a szőrös szívű Nemzeti Választási Bizottság, hogy a kormányfő már-már liberálisan megengedő álláspontra helyezkedett a gyerekekkel készített közös fotót illetően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik