Belföld

Kövér szerint nem is arról szól a választás, hogy milyen jövő lesz, hanem hogy lesz-e

Az európai emberek számára az európai parlamenti választás arról szól, lesz-e egyáltalán európai jövő – mondta az Országgyűlés elnöke szombaton Mezőtúron a közmédiának, amit az MTI átvett, aztán egy lakossági fórumon vett részt.

Kövér László azt mondja, bár sok európai politikus ennek az ellenkezőjét gondolja, a május 26-i voksolás nem arról szól, hogy az Európai Parlamentben mely pártcsalád hány mandátumot szerez. Az európai emberek szempontjából a voksolás valódi tétje a kontinens és benne Magyarország jövője – jelentette ki.

Szerinte ez azon múlik, hogy bevándorlásellenes politikusok irányítják-e az uniót, akik meg akarják azt őrizni keresztény gyökerű és kultúrájú közösségnek vagy olyanok, akiknek a célja a földrész kevert népességűvé és multikulturálissá tétele, az itt élők nemzetállami korlátok nélkül, birkaként terelhető nyájjá formálása.

Azt nem tudni, kire gondolhatott bevándorláspárti politikusok alatt, mert valójában nem sok ilyen van, az EP-választáson induló pártok pedig nem ez alapján határozzák meg magukat, ezt csak a Fidesz teszi helyettük. Azt se tudni, milyen tekintetben lenne kevert az a népesség, amire ő gondol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik