Belföld

Fidesz: A Fidesz a szabadság pártja, ezért Gulyás Gergely örömmel politizál a piacon

Közleményben reagált a Fidesz arra a cikkünkre, amelyben megírtuk, hogy Gulyás Gergely a Fény utcai piacról posztolt az instagramra egy képet, amelyen épp aláír a Fidesznek.

Ebben egyetlen érdekes dolog volt, hogy a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága korábban a saját hatáskörébe tartozó piacokon betiltotta a politizálást, még olyan szervezeteknek is, amelyek nem is politizálnak.

A Fidesz szerint ők támogatják a szabadságot, ezért örülnek, hogy a Fény utcai piacra ez a döntés nem vonatkozik.

A balliberális sajtó 48 órán belül bebizonyította, hogy mennyire igaza van Kocsis Máté frakcióvezetőnek – reagálás a 24.hu és a hvg.hu cikkeire. A Fény utcai piac fenntartója a II. Kerületi Önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló cég, ezért a Fővárosi Közgyűlés döntése nem vonatkozik rá. A Fidesz mindig a szabadság pártja volt és ma is a szabadság partján áll, ezért Gulyás Gergely – Láng Zsolt II. kerületi polgármester társaságában – az MSZP és a DK standjai mellett nagy örömmel írta alá Orbán Viktor bevándorlás megállítását célzó programját. Ugyan a 24.hu és a hvg.hu a politikai véleménynyilvánítás szabadságának korlátozását is örömmel üdvözli, ha ez a kormánypártokat sújtja, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter örül annak, hogy a Fény utcai piacon ma három parlamenti párt önkéntesei is közvetlen kapcsolatot kerestek a választópolgárokkal.

– írta a Fidesz, bár nehéz bármilyen nyomot találni arra, hol olvashatták, hogy bármelyik említett lap üdvözölte volna, hogy betiltották a politizálást a piacokon. Kocsis Mátéra pedig azért hivatkoznak, mert a frakcióvezető nemrég azt mondta, hogy a sajtó az ellenfél a Fidesznek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik