Belföld

Tévedésből átutalt 80 millióval lépett le Terike

Nem ismerem el, hogy sikkasztottam,

mondta a Bors tudósítása szerint csütörtöki bírósági tárgyalásán az az asszony, akit azzal vádolnak, hogy több tízmillió forintot vett fel jogtalanul.

A faddi rokkantnyugdíjasnak egy cég évek óta fizet kártérítést, 2016 októberében azonban a szokásos 267 euró helyett az összeg ezerszeresét, vagyis több mint 80 millió forintot utalt Terikének.

Az asszony három nap alatt három részletben vette fel a pénzt, majd Németországban utazott. A német rendőrök Passauban kapták el, és nem csak egy bőröndnyi készpénzt, de két X6-os BMW-t is találtak nála.

Terike állítja, ő jóhiszeműen vette fel a pénzt, nem számolt utána, hogy pontos-e az összeg, azt hitte, hogy az elmúlt tíz évben elmaradt járandóságát fizette ki. A cég szerint azonban ők többször is figyelmeztették az asszony, hogy utalja vissza a pénzt, sőt, magánnyomozót is felfogadtak.

A nő egy időre rács mögé került, tavaly májusban szabadult, a tévesen átutalt pénzből azonban még mindig hiányzik több tízmillió forint. Ráadásul nem csak a hiányzó 90 ezer eurót, hanem késedelmi kamatot is követeli Terikén a kft., így ha bűnösnek találják, akár két évre is börtönbe kerülhet. A per júliusban folytatódik.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik