Belföld

Hét év fegyházat kapott az M3-as ámokfutó

Hét év fegyházra ítélték a Mezőkövesdi Járásbíróságon azt az ámokfutót, aki megpróbálta elgázolni a rendőrt az autósüldözés után. A férfit emellett öt évre eltiltották a közügyektől és örökre eltiltották a vezetéstől is.

A férfi tavaly nyáron az egyik hajnalban autózott Gyálról Encsre érvényes jogsi nélkül. Utazás közben megállt az egyik pihenőnél, ahol a rendőrök igazoltatni akarták. A férfi azonban ezt már nem várta meg, azonnal menekülni kezdett és nagy sebességgel jobbról-balról előzgette az előtte lévő autósokat. A rendőrség többször is felszólította fel, hogy álljon meg, de hiába.

A férfi Mezőkövesdnél lehajtott a sztrádáról, majd Borsodivánka felé haladt. A nyomában lévő rendőrök végül egy szociális intézmény udvarán fogták közre.A férfi még ekkor sem akarta feladni, megpróbálta elütni az őt megállásra kényszerítő rendőrt, aki úgy tudta elkerülni a gázolást, hogy elugrott az ámokfutó autója elől. A férfi csak akkor állt meg, amikor nekihajtott az őt közrefogó két rendőrautóknak, így azonnal ki tudták emelni a kormány mögül.

A bíróság ítélete nem jogerős, az ellen a letartóztatásban lévő férfi, védője és az ügyész is fellebezett. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik