Belföld

18 év fegyházat kapott a brutális ecsegi apagyilkos

Tizennyolc év fegyházra ítélte a Balassagyarmati Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint más bűncselekmények miatt azt a férfit, aki megölte, majd elásta a kertben az édesapját Ecsegen. A 27 éves férfit tíz évre eltiltották a közügyektől is.

A fiú az édesapjával lakott, mindketten dolgoztak, azonban rendszeresen fogyasztottak alkoholt. Lobbanékony természetük és mértéktelen alkoholfogyasztásuk miatt egyre több volt köztük a vita. 2017  június 1-jén, este ismét összebalhéztak. Ennek az volt az oka, hogy a már ittas apa számon kérte a fiát, hogy minek ment haza.

A szintén ittas fiú felhúzta magát az apja viselkedésén, ezért ököllel nekiesett. Többször arcon, fejen és nyakon ütötte melynek következtében a férfi hanyatt esett a teraszon. A fiú tovább folytatta a bántalmazást és addig verte az apját, amíg mozgott. Mikor már nem adott életjeleket, elásta a testét a házuk udvarán.

A bűncselekmény kapcsán tartott házkutatás során a nyomozó hatóság az elkövetőtől engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket is lefoglalt. A férfi több vadat is elejtett és ellopott, mellyel a vadásztársaságnak 4,5 millió forint kárt okozott.

A Balassagyarmati Törvényszék a Nógrád Megyei Főügyészség indítványával egyezően tizennyolc év fegyházra ítélte a férfit. Az ítélet ellen a gyilkos és védője is fellebbezett.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik