Belföld

Megkötöztek, halálra vertek, kiraboltak egy idős nőt Dabason

A Pest Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki halálra vert egy idős nőt Dabason azért, hogy pénzt szerezzen.

A férfi albérletben élt a családjával Dabason. Jövedelmét alkalmi munkából szerezte, építkezéseken dolgozott ácsként. Tavaly év elejére több mint fél millió forint adóssága halmozódott fel, ezért attól félt, hogy kirakják őket az albérletből.

A férfi ismerte az egyedül élő 70 éves legyengült asszonyt, aki rendkívül takarékos életet élt, pénzének egy részét otthon tartotta. Mivel a fiával gyermekkorukban barátok voltak, ezért azt is tudta, hogy az idős nő módosabb ember, és számított rá, hogy pénzt tart otthon. Elhatározta, hogy úgy oldja meg anyagi nehézségeit, hogy az asszonytól szerez pénzt.

Tavaly márciusban bement az udvarára, majd belépett a házba. A házban szembetalálkozott az asszonnyal, majd ököllel neki esett és megrugdosta, majd azt követelte, hogy árulja el, hol tartja a pénzét. Az összevert asszony elárulta, hogy a padláson rejtette el a pénzét. A férfi megkötözte a nő kezét, lábát, majd sorsára hagyta. Magához vette a padláson talált másfél millió forintot, és hazament.

Az idős asszonyt másnap találták meg holtan a rokonai. A férfi a pénzből kifizette a tartozását, a fennmaradó összeget pedig megtalálták nála a nyomozók.

A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit. Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést kért az elkövetőre.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik