Belföld

Kéri László a Fidesz aljas trükkjéről  

Szerinte irracionális, szürreális a valóság, amelyben élünk.

A Klubrádióban Kéri László azt mondta, az a Fidesz nagy trükkje, hogy csak annak a 2,5 millió embernek beszél, akiket magának „állított elő”. Ezeket a választókat gyakorlatilag a párt „lenyúlta” a baloldal kiábrándult rétegeiből, majd szellemileg átformálta. A politológus szerint a Fidesz migránsozós kampánya – amely egyébként kifulladóban van –, azt próbálja sugallni, hogy miközben a világban dúl az erőszak, Magyarország a béke szigete, de csak addig, amíg ők vannak hatalmon.

Orbán Viktor kormányzása már elég régóta tart ahhoz, hogy úgy tűnjön, ezen már nem is lehet változtatni. A rendszer kitermel rengeteg alkalmatlan vezetőt a kisebb közösségek élére. Nekik éppen alkalmatlanságuk miatt szükségük van arra, hogy a hűségüket bizonyítsák és félelmet keltsenek.

A félelem pedig kiszolgáltatottsághoz, a jogok csorbulásához vezet – tette hozzá. Kéri László szerint a három Orbán-kormány teljesen különbözik egymástól. Az első a politikai, társadalmi hátteret készítette elő. A második megteremtette a hatalom gazdasági hátterét. A harmadik levagdossa a sallangokat, kiiktatja azokat az elemeket, amelyek veszélyeztethetik a képmutató rezsim hatalmát.

Az EP-választást a Fidesz fölényesen nyeri, de az önkormányzatin van esélye az ellenzéknek. Mint mondta, a rabszolgatörvény elfogadása után az ellenzék felvonultatott számos hatásos eszközt, de nem folytatta, pedig akkor a Fidesz lebénult. Az őszi helyhatósági választás fordulatot hozhat, főleg Budapesten, de akár több nagyvárosban is. Az általa végtelenül aljas, szemét helyzetnek nevezett állapotot meg lehetne szüntetni, mert nem csak öt százaléknak épül az ország.

Kéri László: Orbán szánalmas, 7 pontja őrültség
Szerinte egy hazug rendszer foglyai vagyunk. 

Kiemelt kép: 24.hu/ Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik