Belföld

Orbán kilenc éve: megdőlt az oligarchiák rendszere

2010. április 26-án beszélt a söralátétről, a fülkeforradalamról és arról, hogy a demokráciának és az Európai Uniónak van értelme.

Az orbanviktor.hu szerint éppen kilenc éve nemzetközi sajtótájékoztatón jelentette be Orbán Viktor, hogy 68 százalékos győzelmük elsősorban a demokrácia megerősítését jelenti, a választás pedig megerősítette hazánk európai uniós elkötelezettségét is.

Azt mondta, a magyarok megbuktattak egy politikai, gazdasági rendszert, újat akartak, amelynek lényege, hogy a politika ismét a közérdekekről, a közjó kereséséről szól. A sorrend

először gazdaság és közbiztonság, csak utána minden más

– fogalmazott. Ezért nem kell számítani gyors alkotmányozásra, átrendezésre, új hatalmi konstrukciókra. Orbán Viktor arról beszélt, hogy minden kormánydöntésnél, előterjesztésnél azt fogja keresni, ki számára, milyen módon nyújt lehetőséget.

Az adórendszerrel kapcsolatban ekkor jelentette be, hogy az adóbevallás

nem lehet nagyobb, mint egy söralátét.

Orbán Viktor álszentségnek nevezte, hogy azok, akiket huszonöt éve nem zavart az egypártrendszer most elkezdenek rettegni a Fidesz kétharmados többségétől.

Azt mondta, az ellenzéknek

elegáns alkotmányjogi elbánásban lesz része.

Megszületett a Fülkeforradalom

Orbán Viktor előzőleg a Vörösmarty téren, a Fidesz eredményváró rendezvényén beszélt. Azt mondta, a

a magyarok bebizonyították, hogy van értelme a demokráciának,

meg azt is, hogy

forradalom történt a szavazófülkékben,

mert demokratikus keretek között vittek véghez olyan horderejű változást, amilyet régen csak forradalmak tudtak.

Szerinte a Fidesz és a KDNP kétharmados győzelmével az ország megerősítette demokrácia melletti elkötelezettségét és helyét az  Európai Unióban. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyarok

megbuktatták a hatalommal visszaélő oligarchák rendszerét,

helyette megalapították a nemzeti együttműködés rendszerét, amelyben a magánérdekeket szolgáló politika napjai „leáldoztak”, nem is fogják hagyni, hogy még egyszer visszatérjen.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik