Belföld

Novák: több mint százezer család vette fel a CSOK-ot

300 milliárd forintot fizettek ki.

Átlépte a százezret azoknak a családoknak a száma, akiket családi otthonteremtési kedvezménnyel támogatnak – közölte az MTI tudósítása szerint Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Elmondta: 2015 júliusában vezették be a programot, azóta már mintegy 300 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást fizettek ki. A támogatás felvételekor csaknem ötvenezer gyermek megszületését vállalták.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy júliustól bővül a program, használt lakás vagy ház vásárlásához is igénybe lehet venni a CSOK mellé felvehető, legfeljebb 25 éves futamidejű, garantáltan 3 százalék alatti kamatozású hitelt ugyanakkora összegben, mint az új lakáshoz.

Kitért arra is, hogy júliustól már a második gyerek születésekor elengednek egymillió, a harmadik gyerek születésekor négymillió, minden további gyerek születésekor pedig további egy-egymillió forintot a fennálló ingatlanfedezetű jelzáloghitelektől. Ha egy háromgyerekes családba születik még egy gyerek, akkor náluk is négymilliót engednek el – tette hozzá. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik