Belföld

Lemondatná a patkányozó Bangónét a momentumos budafoki polgármesterjelölt

Helytelen és káros, ahogy Bangóné Borbély Ildikó a fideszes szavazókról beszélt. Ez a retorika tovább mélyíti az árkokat a két oldal szavazói között, és polgárháborús gyűlöletet gerjeszt Magyarországon. Az ilyen dehumanizáló, patkányozó hasonlatok nagyon rossz emlékeket ébresztenek az emberben, ha visszatekint a XX. századi történelemre.

Felelős politikus nem beszélhet így a saját honfitársairól. A szocialista képviselőnő ezzel semmibe vette az olyan általam is nagyra becsült baloldali értékeket, mint a humanizmus, az erőszak elvetése és szolidaritás. Bangóné kijelentése jól mutatja, hogy hol tart ma a közbeszéd állapota Magyarországon – sokszor ezt a stílust tapasztaljuk a Budafok-Tétény fideszes vezetésétől is. Nem lehet csendben maradni, ha ilyen kijelentések hangzanak el. Meg kell húzni a határokat, akkor is, ha ellenzéki szereplőről, helyi szövetségesről van szó. Bangóné Borbély Ildikónak azonnal le kell mondania országgyűlési képviselői mandátumáról, és bocsánatot kell kérnie. Ez a minimum.

Írja a Facebookon a momentumos Havasi Gábor, az ellenzék közös polgármesterjelöltje Budafokon.

Bangóné szerint a Fidesznek azért nagy a támogatottsága, mert sok a patkány
Az MSZP-s politikus erről élő adásban beszélt.

Bangónénak az ATV Startban tettek fel egy kérdést az MSZP népszerűségével kapcsolatban, amire ezt sikerült választolnia:

Bangóné: Csak, hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten.

Kárász Róbert: Jó, ennek mi az áthallása?

Bangóné: Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon és okoztak is az elmúlt időszakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik