Belföld

Gyurcsány a „gyurcsánynézásról” és a nemzet tragédiájáról

A DK elnöke szerint nekik Gulyás Gergely szintjére nem szabad lesüllyedniük.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gyurcsány Ferenc azt mondta, reméli a kampány idején többször látják a nézők Dobrev Klárát, mint őt. Elárulta, feleségével szoktak vitázni a politikáról, de a DK irányvonala kiszámítható, a szerepeket nem keverik össze.

Bármilyen furán hangzik, néha azt kell mondani: Klára, ez a párt politikája, ezt képviseljük.

Agresszív, elfogadhatatlan politikai magatartásnak tartja, hogy a kormánymédia már csak Gyurcsány Ferencnéként emlegeti Dobrev Klárát.

Szerinte Gulyás Gergely szintjére pedig nekik nem kell lesüllyedniük.

Így reagált arra, hogy a miniszter egy interjúban óvta Dobrev Klárát attól, hogy saját családjában azt a mércét alkalmazza, amit Orbán Viktorral szemben, mert akkor csak a beszélőn tarthat kapcsolatot a férjével. A DK listavezetője ugyanis feljelenti a kormányfőt az egyéni nyugdíjszámlák elmaradása miatt.

Szerinte a kormány valóban becsapta az embereket, a párt listavezetőjének ezt kell tennie, mert „ez egy disznóság”, amihez képest Gulyás Gergely semmilyen megjegyzése nem érdekli.

Nem a Jobbik a nemzeti dráma

A Jobbikról azt mondta, a pártnak voltak elfogadhatatlan tettei és szövegei.

Nem tudom, hogy kutyából lesz-e szalonna. Azt hiszem, hogy nem. De ez nem az a helyzet.

Ha tavaly április előtt együttműködnek a Jobbikkal, „megölték” volna őket, ma már választóik akarnak ellenzéki együttműködést.

Próbáltunk korábban egy karantént építeni a Jobbik köré okkal, nem mondom, hogy ezt le kell bontani, azt igen, hogy helyenként ajtót kell nyitni.

Nem működnek együtt országosan, de helyi szinten igen.

A pénteki diáktüntetésen ott lesz, mert a  nyelvvizsga-szabályok megváltoztatását nemzeti drámának tartja. A tavalyi adatok alapján ugyanis az érettségiző diákok felének nincs középfokú nyelvvizsgája. A kormány elherdálja saját fiataljai jövőjét.

Az a nemzeti dráma, ha a 18 évesek felét nem engedik be az egyetemre. Ezek a csalódott gyerekek követni fogják társukat: el fognak menni nyugatra.

Szerinte az európai elitet ostorozó Orbán Viktornak valójában az a célja, hogy a magyar elit gyerekei örököljék az elit szülők pozícióját, a többiek pedig szolgálják őket.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik