Belföld

Miután halálra gázoltak egy fiatal lányt a város központjában, az önkormányzat és a rendőrség máris javítaná a közlekedésbiztonsági feltételeket

Forrong Cegléd lakossága, okkal. Durván 40 ezren lakják a Pest megyei várost, ahol húsvét előtti éjjel tragédia történt: a központban az egyik főutcán, kereszteződésben elütött egy autó egy 18 éves lányt és 22 éves barátját, a lány a helyszínen meghalt, barátja többszörös töréseket és belső zúzódásokat szenvedett.

Cegléden halálra gázoltak egy gyalogost
Egy 19 éves lány életét vesztette, egy másik gyalogos pedig súlyosan megsérült.

Súgjon!

Ha tud valamit a baleset körülményeiről, a gázolóról, arról, hogy a rendőrség és a polgármesteri hivatal miért nem lépett fel hatásosan az éjszakai száguldozókkal szemben, vagy hogy esetleg milyen összefonódások vannak a háttérben, kérjük, írjon a szerzőnek: roland.baksa@24.hu. Információját, személyes adatait bizalmasan kezeljük. Köszönjük.

A gázolót jól ismerik a kisvárosban, ő és társai gyakran rendeztek a belvárosban illegális gyorsulási versenyeket, és helyiek elbeszélése szerint többször kapták gyorshajtáson is őket. Helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és tavaly át is adtak a rendőrkapitánynak és a polgármesternek egy petíciót, kérve, hogy akadályozzák meg az életveszélyes és a környékbeli lakók esti pihenését is zavaró éjszakai száguldozást. Akkor, tehát közel egy éve a polgármester azt nyilatkozta, hogy napi szinten fog egyeztetni a rendőrséggel, hogy megoldást találjanak a problémára.

Már akkor voltak ötletek, hogyan lehetne az éjszakai versenyzést a városközpontban meggátolni – idáig azonban alig történt valami.

A tavaly az ügyben ígérgető fideszes polgármester, Takáts László most gyorsan össze is hívta a képviselő-testület ülését, és a rendőrkapitány tájékoztatását várta.

Az ülés után a polgármester a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy

összesen tízmillió forinttal, gépjármű biztosításával segíti az önkormányzat a ceglédi közlekedésbiztonság feltételeinek javítását, a rendőrségi ellenőrzéseket. E mellett az önkormányzat megtervezteti a közlekedésbiztonság feltételeinek forgalomtechnikai szabályozásának lehetőségét Cegléden. Azonnali intézkedésként a rendőrök a következő fél éves időszakban, a téli közlekedési útviszonyok beköszöntéig napi plusz 6 órában civil gépjárműből, mozgás közben is mérik a közlekedők sebességét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik