Belföld

Havi 2,4 millió forintot keres az MTVA hírhamisító vezére

Kiderült, hogy mennyit keresnek az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezetői. A hvg.hu közérdekű adatigénylésben kérte ki a fizetésekről szóló kimutatásokat. Korábban csak a 2011-2016 közötti időszakra vonatkozóan kerültek nyilvánosságra adatok, miután az RTL Klub pert nyert a közmédia ellen, ami után már nem titkolhatták a vezetők fizetését.

2016-ban az MTVA vezérigazgatójának, a hírhamisítóként ismertté vált Papp Dánielnek a járandósága még havi bruttó 2 millió forint volt, ez azóta 2,4 millió forintra nőtt.

Az RTL korábbi riportja szerint az MTVA vezérigazgatói eddig egységesen havi bruttó 2 millió forintot kerestek, így volt ez Böröcz Istvánnal, Szabó László Zsolttal és Vaszily Miklóssal is. Ők valamennyien ennyi pénzt kaptak, legalábbis 2016 októberéig.

A hvg.hu nemrég újra rákérdezett a bérekre, így derült ki, hogy a vezérigazgatói fizetés azóta tovább nőtt: a legfelsőbb vezetőnek ma már 20 százalékkal több pénz, bruttó 2 millió forint helyett bruttó 2,4 millió forint jár. Ráadásul a vezérigazgató nemcsak a havi fizetésére számíthat, ha kitűznek számára valamilyen prémiumfeladatot, és azt teljesíti, további akár 12 millió forintot vihet haza.

Kiemelt kép: Novotny Zoltán sportújságíró (b) átveszi a Knézy Jenő-díjat Papp Dánieltől, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától a közmédia díjátadó ünnepségén a Márványteremben 2019. március 14-én.  (MTI/Bruzák Noémi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik