Belföld

Epilepsziás betegségével védekezik a kenézlői kettős gyilkos

Csütörtökön a rendőrök és a mentősök meghallgatásával folytatódik annak a férfinak a pere, aki fakaróval verte agyon az élettársát és annak testvérét Kenézlőn tavaly februárban. A férfi korábban azt állította, hogy 15 szem gyógyszert szedett naponta a pszichés problémái miatt. A bizonyítási eljárás során azonban kiderült, hogy csupán egy-két szem gyógyszer szedését írták elő neki.

Az elsődleges igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény nem állapított meg olyan körülményt, ami kizárta vagy korlátozta volna a beszámítható képességét. T. István azonban ennek ellenére is azt állítja, hogy nem emlékszik semmire. Ügyvédje, Zvolenszki Piroska megkeresésünkre elmondta, mivel védekezik az ügyfele.

Azt állította, hogy elküldték lopni és azért esett nekik, mert nem akart menni. Ezt a védekezést azonban mostanra már teljesen elvetettük. Alapvetően az epilepsziás betegsége az, amire hivatkozik

– mondta az ügyvéd, hozzátéve, védence a bűncselekmény elkövetése után bocsánatot kért az elhunytak hozzátartozóitól. A folyamatban lévő ügy miatt azonban nem tervezi, hogy személyesen is felvegye velük a kapcsolatot.

Jogg Zsolt főügyészségi ügyész megkeresésünkre elmondta, újabb szakértők meghallgatását rendelte el a bíró az ügyben.

Igazságügyi elmeorvosi és pszichológusszakértőt rendeltek ki annak megállapítására, hogy kiderüljön milyen kihatása volt a betegségére szedett gyógyszereknek rá, és az emlékezetkiesésére, amire hivatkozik. Ezek vonatkozásában még nincs új adat. Emellett igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki annak megállapítására, hogy pontosan milyen sérülések voltak az áldozatokon

– mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

Jogg Zsolt elmondta még, hogy csütörtökön az ügyészi bizonyítási eljárással folytatódik az ügy. Az intézkedésben részt vevő négy rendőrt, a helyszínre érkező mentősöket és az ápolókat fogják ütemezve meghallgatni majd.

Hamarosan helyszíni tanúmeghallgatásokra is sor kerül. Ez azt jelenti, hogy a bíró személyesen fog ellátogatni Kenézlőre, hogy kihallgassa azokat a tanúkat és rokonokat, akiknek az egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy megjelenjenek a bíróságon. Ezekre a tanúkihallgatásokra a helyi polgármesteri hivatalban fognak sort keríteni.

Az ügyészség életfogytiglani fegyházat kért a férfira különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt.

T. István rosszul lett a brutális gyilkosság elkövetése után. Elmondása szerint miután rájött, hogy nem lélegeznek a nők, megpróbálta őket újraéleszteni. Pár órán keresztül nézte a holttesteket, aztán nekiállt eltüntetni a nyomokat. Elrejtette a kertben a karót, kitakarított a házban, az idős asszony telefonját pedig töltőre tette, nehogy bárkinek is gyanús legyen, hogy ki van kapcsolva a készülék. Mikor mindezzel végzett bezárta az ajtót, majd elutazott az egyik gyerekéhez. A gyilkosságról azonban egy szót sem szólt neki.

A holttestek csak két héttel később kerültek elő.  T. István ugyanis csak akkor árulta el a fiának, hogy mi történt, miután kiengedték a pszichiátriáról. A hozzátartozók azt javasolták neki, hogy adja fel magát, majd értesítették a rendőröket.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik